Kako izvajamo masažo Kako izvajamo masažo

Masažo začnemo na hrbtu. Za natančno obdelavo hrbta potrebujemo 30 min. Zmasiramo mišice vratu, ramen, nadlahti, hrbta do trtice in kolka. Mišice sprva pogladimo in otremo, segrejemo in pregnetemo. S posebnimi prijemi v predelu lopatic in ledvenem delu hrbtenice izvedemo manipulacijo. Sklepe s hitrimi gibi ogrejemo, mišice pa še izžamemo, stresemo in rahlo potolčemo. Masažo hrbta zaključimo z gladenjem. Potem pogladimo noge zadaj in pričnemo z masažo stopala. Z gladenjem ogrejemo skočni sklep in Ahilovo tetivo. S prijemi po običajnem vrstnem redu obdelamo mečne in stegenske mišice. Ko sta hrbet in nogi zmasirani, se obrnete. Masiramo nogo spredaj: Obdelamo mišice narti, prstov, gleženj, refleksnecone, mišice goleni, koleno in stegenske mišice.

Potem se lotimo masaže rok: Roko pogladimo v smeri proti srcu, obdelamo mišice in refleksne cone na prstih, dlaneh in zapestju. Sledi masaža mišic v podlahti in nadlahti.

Masiramo najprej hrbet, vrat in ramena, potem noge zadaj, stopala, noge spredaj in nazadnje roke. Bolečim predelom se posvečamo tako, da z gladenjem, otiranjem, gnetenjem, tleskanjem, stresanjem, izžemanjem, segrevanjem.... vtiramo balzame za izboljšanje prekrvavitve in hitrejšo regeneracijo. Telesni tekočini kri in limfo tiščimo s posebnimi, nekoliko močnejšimi prijemi v smeri proti srcu. Seveda ne pozabimo na refleksne cone na dlaneh in stopalih. Posebno pozornost posvečamo odpravljanju bolečin v mišicah, vezivnem tkivu in sklepih. Podrobnosti so natančneje opisane pri vrstah masaž.

Tajda Svetek, ( Plavalni klub Olimpija ) : Pred pomembnimi tekmovanji si vedno privoščim masažo v salonu Masaža.net. Masaža je kvalitetna in strokovna, zato jo priporočam tudi vam!

 

O masaza.net

Odločite se lahko za delne 30. min. masaže, kjer vam zmasiramo hrbet ali stopala ali noge.  Pri 45 minutnih masažah temeljito zmasiramo hrbet, lahko pa tudi roke, noge... Želje sporočite maserju pred masažo, da si lahko pravilno porazdeli čas, ki ga bo posvetil določenim predelom telesa. Pri 60 in 75 minutnih minutnih masažah pa temeljito zmasiramo hrbet, stopala, noge in roke. Morebitnim bolečim predelom pa posvetimo več pozornosti in nanesemo primerne balzame. V zadnjih letih smo pridobili veliko izkušenj z drenažami in masažami po liposukciji, sodelujemo z zelo priljubljenim plastičnim kirurgom. Te masaže trajajo običajno 45 do 75 min, odvisno od obsega operacije. Za obdelavo trebuha in ledvenega dela po liposukciji potrebujemo 45 min, če so bili posegi liposukcije tudi na nogah in nadlahti pa potrebujemo 60 do 75 minut. Dobrodošli na kvalitetno in strokovno masažo v masažni salon s 35 letnimi izkušnjami!