Zakaj masaža Zakaj masaža Zakaj masaža

Z masažo odpravimo ali omilimo morebitne bolečine v mišicah, sklepih ali vezivnem tkivu. Masaža deluje pozitivno na psihično človeško moč.

Masaža izboljšuje delovanje krvnega in limfnega obtoka ter pozitivno vpliva na splošno psihofizično stanje. Telo se hitreje regenerira in odpadne snovi se lažje izločajo iz telesa.

Takoj na začetku je potrebno poudariti, da zgoščena mišična vlakna ( po domače 'vozli' ) ne bolijo in niso vzrok za bolečine v križu, vratu, ramenih in posledično glavobole. Neizkušeni maserji začutijo na nekaterih delih telesa povečan mišični tonus in govorijo stranki o vozlih, da je vsa zavozlana. To je daleč od realnosti in resnice.

Maserji s svojimi prijemi izboljšujemo krvni in limfni obtok, posledično se zagotovo izboljša psihofizično stanje masiranca. Kjer začutimo zatrdline in povečan mišični tonus se zavedamo, da imamo opraviti z MIOFASCIALNIM BOLEČINSKIM SINDROMOM.

Mišična vlakna so obdana z različnimi fascijami, po slovensko ovojnicami, ki med seboj povezujejo več mišičnih vlaken ali tudi večje mišične skupine. Fascija je mehko tkivo, ki obdaja vse notranje strukture, kosti, živce, organe, žile in pa seveda mišice. Te ovojnice okoli mišic predvsem zmanjšujejo trenje med mišicami in zagotavljajo podporo pri obremenitvah in napetostih, ki so posledica mišične aktivnosti ali zunanjih sil.

Zaradi ovojnice okoli mišic snopi torej lepo drsijo, nikakor pa ni mogoče, da bi se *zavozlali*.

Najpogostejši vzroki za bolečine v mišicah so pomanjkanje telesne dejavnosti, stres, preobremenitve v službi, nepravilna drža, različne bolezni in jemanje zdravil, lahko pa tudi, če človek pretirava na treningih in mišice obremenjuje čez mejo. S tem se mehka tkiva *zlepijo* in zgostijo, drsenje med ovojnicami je oteženo.

Miofascialni bolečinski sindrom se večinoma začne z lokalno bolečino, nikoli na hitro oz. 'čez noč’ ampak je proces, ki lahko včasih za kakšen dan izzveni. Potem se pa vrne in bolečina se stopnjuje. Če želimo sindrom pozdraviti, je potrebno odpraviti vzrok in simptome, drugače ne gre. Sindrom oz. bolečina ne mine sama od sebe, težave se običajno stopnjujejo, zato je čim prej potrebna terapija z masažami in nekaterimi manualnimi tehnikami, raztezanjem, vajami za moč in vzdržljivost in po potrebi tudi elektroterapijo.

Izkušeni maserji ne pozabimo motivirati stranke, da naj telesne dejavnosti stopnjujejo počasi in postopoma, nikakor pa naj ne pretiravajo s telesno dejavnostjo in gredo na hitro v popolnoma drugo skrajnost…tudi to lahko vodi v resne poškodbe in težave.

Za izboljšanje stanja potrebujete 3-5 terapevtskih masaž, maserji vas motiviramo in vam svetujemo, da potem ne pozabite na gibanje, pravilno držo in odpravo stresa.

Masaža je odličen pripomoček pri hujšanju in odpravi celulita.

Koža je po masaži voljna, elastična in odporna proti zunanjim vplivom.Mišicam se povrne moč. Sklepi postanejo bolj gibljivi, otekline se zmanjšajo, prag bolečine se zviša, bolečine izginejo že po eni ali nekaj masažah.Masaža odpravlja stres in napetost ter posledično tudi nespečnost.

Masaža je ena najstarejših naravnih metod za izboljšanje človeških sposobnosti.

O masaza.net

Odločite se lahko za delne 30. min. masaže, kjer vam zmasiramo hrbet ali stopala ali noge.  Pri 45 minutnih masažah temeljito zmasiramo hrbet, lahko pa tudi roke, noge... Želje sporočite maserju pred masažo, da si lahko pravilno porazdeli čas, ki ga bo posvetil določenim predelom telesa. Pri 60 in 75 minutnih minutnih masažah pa temeljito zmasiramo hrbet, stopala, noge in roke. Morebitnim bolečim predelom pa posvetimo več pozornosti in nanesemo primerne balzame. V zadnjih letih smo pridobili veliko izkušenj z drenažami in masažami po liposukciji, sodelujemo z zelo priljubljenim plastičnim kirurgom. Te masaže trajajo običajno 45 do 75 min, odvisno od obsega operacije. Za obdelavo trebuha in ledvenega dela po liposukciji potrebujemo 45 min, če so bili posegi liposukcije tudi na nogah in nadlahti pa potrebujemo 60 do 75 minut. Dobrodošli na kvalitetno in strokovno masažo v masažni salon s 35 letnimi izkušnjami!