Terapevtska masaža Terapevtska masaža

Potek in izvedba terapevtske masaže je enaka kot pri klasični masaži, posebno pozornost pa posvetimo obolelim ali poškodovanim predelom telesa, na katerih se zadržimo največ časa. S prijemi, ki potiskajo kri in limfo proti srcu in venam, omogočimo dotok osnovnih gradbenih enot, ki so nujne za hitro obnovitev mehkih tkiv, predvsem mišic in vezivnega tkiva. S pritiski na zgoščena mišična vlakna - ( vozle ) uravnovesimo mišični tonus, ki odpravi bolečino v določenem predelu telesa in pritisk na živec.

Terapevtsko masažo priporočamo pri skoliozi, miofascialnem bolečinskem sindromu, fibromialgiji, išijasu, lordozi, kifozi, bolečim mišicam zaradi preobremenitve ali napačne telesne drže in prekomernega sedenja, herniji, mravlinčenju v prstih rok in nog, lumbagu, oteklinah in podobnih tegobah. Po terapevtski masaži hrbtenice medvretenčni diski med spanjem vsrkajo bistveno več medceličnine in obnovljeni ter nabrekli lažje prenašajo težo na spodnji del telesa.

Zaradi prijemov, ki limfo potiskajo v smeri proti srcu v vene, se v kratkem času na naraven način znebimo strupov in odmrlih celic ter se počutimo lažje, sproščene in sploh bolše volje.

O masaza.net

Odločite se lahko za delne 30. min. masaže, kjer vam zmasiramo hrbet ali stopala ali noge.  Pri 45 minutnih masažah temeljito zmasiramo hrbet, lahko pa tudi roke, noge... Želje sporočite maserju pred masažo, da si lahko pravilno porazdeli čas, ki ga bo posvetil določenim predelom telesa. Pri 60 in 75 minutnih minutnih masažah pa temeljito zmasiramo hrbet, stopala, noge in roke. Morebitnim bolečim predelom pa posvetimo več pozornosti in nanesemo primerne balzame. V zadnjih letih smo pridobili veliko izkušenj z drenažami in masažami po liposukciji, sodelujemo z zelo priljubljenim plastičnim kirurgom. Te masaže trajajo običajno 45 do 75 min, odvisno od obsega operacije. Za obdelavo trebuha in ledvenega dela po liposukciji potrebujemo 45 min, če so bili posegi liposukcije tudi na nogah in nadlahti pa potrebujemo 60 do 75 minut. Dobrodošli na kvalitetno in strokovno masažo v masažni salon s 35 letnimi izkušnjami!